שאל את הרב - כללי

האם המצוות שאדם עושה הם כלים לשפע הרוחני שיגיע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד בהרצאתו של הרב זמיר כהן הוא דיבר על שפע רוחני של ד` שיורדת לאדם דרך ספירות למה אדם מסויים מקבל שפע של גבורה כמו יסורים קשים והשני בצורה של חסד כמו תינוק שנולד. איך הגיע למצב שהשפע הרוחני אצלי יגיע במצב טוב והרבה חסדים ולא חס ושלום דרך יסורים. האם המצוות שאדם עושה הם כלים לשפע הרוחני שיגיע במצב של חסד או זה לא קשור או שגם שהאדם מקבל חס ושלום יסורים זה שפע רוחני. רק שהכלי לא תקין ונעשה עבירה ולכן גם השפע הרוחני בא בגבורה. תגובה על האתר כמו שהרב זמיר אמר באחת ההרצאות בן אדם יכול לעבוד וגם להקשיב להרצאות אז אני עובדת בחוץ ומורידה הרצאה מעניינת ובעצם כמעט חצי מהיום אני שומעת יהדות. בקיצור כיף לי מאוד ותודה רבה מאוד על האתר הנפלא

תשובה

שלום וברכה

אכן ישנם צינורות השפע אשר נפגמים ע"י החטאים, וכאשר האדם חוטא מתהפך השפע לצרה. כגון כאשר נגזר לאדם ענג ונפתח לו צינור שפע לעניין זה, הרי במעשין הרעים יכול הוא להפך את צינור השפע לנגע וכן על זה הדרך שאר הדברים.

ועוד יש לדעת שנשמות ששורשם מצד הגבורה נענשות מהר יותר מאשר נשמות ששורשם מצד החסד, ודברים אלו מסתרי הבריאה הם, בשורש האצלת הנשמות.

תודה על דברייך החמים על אתרינו, ויהי רצון שתמשיכי להשכלי ולהבין ביראת ה` וה` ישפיע עלינו כל טוב תמיד - בנימין שמואלי