שאלה לגבי פתיחת סטודיו לצילום

  • י"א אייר התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, אני בעז"ה מתכננת לפתוח סטודיו לצילום מקצועי בספרינג וואלי (ניו יורק). הבעיה היא שהציבור הדתי אצלינו הוא קטן מאוד, ולכן אני חוששת שלא יהיה לי מספיק עבודה. היה לי רעיון שכדי להרחיב את מאגר הלקוחות אפרסם גם בציבור לא דתי ולא יהודי כאן בספרינג וואלי. אני אפילו אבקש ממישהי שתנהל לי דף פייסבוק עסקי בשביל זה. (יש לי אינטרנט מסונן). אך בכל זאת חשבתי לעצמי שבתור חרדית האם ראוי שאצלם נשים לא צנועות? הרי גם אם אני מסרבת לצלם צילומי הריון וכדומה, עצם הליבוש השגרתי שלהם הוא מאוד חשוף. כשאני מצלמת זה כאילו אני מעודדת - ואף יותר מכך - יוצרת יצירה יפה מהמראה האסור. האם זה הלכה? או ענין של רגישות? האם כדאי להחמיר בזה או שאין בזה חשש של בעיה? נ.ב. לחברה שלי יש דילמה דומה. היא תופרת מקצועית ורוב הלקוחות שלה זה חילוניות שרוצות הצרה לבגדים לא צנועים כמו ביקיני, מכנסיים וכו'. האם זה מותר? והאם מותר לקצר חצאית שתהיה מיני? גם פאנית - אם לקוחה רוצה פאה ארוכה מאוד האם היא צריכה לסרב לסרק לה? תודה!
לורן
ספרינג וואלי

תשובה

שלום וברכה לורן מניו יורק
מותר לצלם לבקשת אשה צילומי הריון ואשה לא צנועה, משום שלא ודאי שהיא תעשה בזה חטא ולכן אין בזה מסייע לידי עוברי עבירה.
אולם התפירה היא כבר שאלה חמורה יותר, ושם ניתן להקל רק כשיש צד לומר שהן ילבשו זאת בבית לבעליהן. וכך גם לענין פאות ארוכות.