ההבדל בין שבת ליום טוב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! רציתי לדעת מה ההבדל בין יום שבת ליום טוב מבחינה הלכתית.... כולל מבחינת הנחת תפילין... ומה ההבדל בינם לבין חול המועד מבחינה הלכתית... כלומר איזה מלאכות מותר ואיזה אסור בכל אחד מהם.... תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ביום טוב מותר לבשל לצורך החג בלבד, ומותר להבעיר מאש שכבר דולקת אבל אין להדליק אש חדשה בחג. כל שאר הדברים אין הבדל בין שבת לחג. חול המועד מותר בקצת מלאכות ומותר במקצתם. אין מניחים תפילין בחול המועד. ועל כל שאלה נוספת או בירור נוסף אשמח לענות לך. פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי