שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי אדם שעבר ניתוח לשינוי מינו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אדם שעבר ניתוח לשינוי מינו מחויב במצוות גבר או אישה לדוגמה, האם אדם כמו דנה אינטרנשיונל עדיין מחויב בהנחת תפילין

תשובה

שלום וברכה

אכן כך, ירון כהן המכונה בשם דנה אינטרנשיונל חייב להניח תפילין, ולקיים מצוות התורה כשאר הגברים, ואם הוא אכן בן למשפחת כהנים, הוא יכול לעלות לברך ברכת כהנים כיתר אחיו הכהנים. [אם כי לכאו` הוא לא יוכל להיות כהן עובד בבית המקדש מכיון שהוא מוגדר כבעל מום, כמי שאינו שוה ליתר הכהנים, שזה מום הפוסל לעבודה בבית המקדש].

אין בשינוי מין מעשה בעל משמעות כלפי האדם לשנות במשהו את זהותו הגופנית והנפשית, מלבד האיסור בשינוי מין עצמו שהוזהרנו על כך באיסור החמור של פגיעה באיברי ההולדה, `איסור סירוס`. וגם גויים מוזהרים על כך שלא לפגוע באיברי המין שלהם.

בהצלחה - מנשה ישראל