זוגיות

בעיות בנישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם, אני ובעלי בריב מאוד קשה והיום החלטנו שכל אחד ילך לדרכו. הבעל שלי הוא אדם מאוד קשה שלא מוכן להקריב בשביל המשפחה שלו כלום. כל המריבות שלנו זה בגלל מקום העבודה שלו, בישבילו העבודה זה הכל בחיים אצלו הכסף יותר חשוב מהמשפחה. יש לנו 2 ילדים קטנים שיהיו בריאים הילד בן שנתיים ו-3 חודשים והילדה בת 5 חודשים. והוא לא מוכן להיות איתם אפילו חצי שעה ביום. הכי הרבה זה 5 דקות. עזרה בבית הוא לא מוכן בשום אופן לשמוע מזה. אפילו בכיוון השעון שביקשתי ממנו הוא התעצבן. הוא כל הזמן צועק ומדבר לא יפה. אצלו במשפחה ההורים שלו רגילים להזניח את הילדים בשביל העבודה והכסף(בעלי עובד איתם בייחד יש להם עסק משותף). ההורים שלו נותנים לאחים שלו כסף כדי שלא ידברו ולא יתלוננו על זה שהם לא בבית ולא נותנים להם קצת חום ואהבה וזה מה שהבעל שלי עושה קונה דברים ומתנות לילדים כדי שלא ניתלונן ודיברתי איתו מיליון פעם והוא מתעצבן ומתחיל להשתולל ואומר שהוא קונה ולא מחסיר שום דבר מאיתנו ,שהוא בעצם כן מחסיר חום ואהבה וייחס למשפחה שלו ומביא רק עצב וכעס. הילד הקטן כל הזמן בוכה כי הוא רוצה את אבא שלו. ואפילו שהוא נימצא בבית הוא רואה רק טלויזיה למרות שהילדים בוכים ליידו הוא לא מתייחס. בבקשה כואב לי לסיים מערכת ייחסים בגלל העבודה שלו.בבקשה תייעצו לי מה לעשות אודה לכם מאוד.

תשובה

שלום וברכה

כבר עברו כמה ימים ואינני יודע את מצבך כעת ואם הדבר נעשה ואיך. אני ממליץ שתתייעצי עם יועץ נישואין מוסמך לפני שאת נפרדת ממנו. לדעתי את יכולה לגרום לבעלך שינוי כיוון מחשבתו, והדרך לכך היא להיפך ממה שעשית עד היום דרישות וציפיות ובמקום זה שיפכי עליו הערכה על מה שהוא עושה לבית ועל הפרנסה שהוא מביא ועד כמה את מעריכה את פעולותיו ועל כל דבר קטן שהוא עושה למען הילדים או למענך נפחי כהוגן, וככל שתציפי אותו בהערכה ובאהבה הוא יחזיר לך על כך באהבה חוזרת. אבל כאשר את מקטרת {למרות שאת אכן צודקת במאת אחוזים!!!} זה מעורר אצלו נוגדנים והוא מחמת חוסר ההבנב הבסיסת שלו לא מבין את רצונך וחושב שאת קנטרנית חסרת תקנה { למרות שהצדק עימך} וזה כתבתי לך על קצה המזלג אבל עבודה יסודית תיעשה ע"י יועצת מוסמכת .

וה` יהיה בעזרך - בנימין שמואלי