כיבוד הוריםI

  • ח' אב התשע"ה

שאלה

שלום, אימי חד הורית. לאחר פסח הדרדר מצבה הנפשי של אימי, אמא חכמה ומתפקדת- אמא נגד תרופות ומאד פוחדת מכדורים , שאלנו עצת רבנים שאמרו שלא תיקח כדורים עבור המצב הנפשי שלה. השאלה: אנחנו בסהכ 3 במשפחה,אחי נשוי ,ואנו 2 אחיות רווקות 35,37 שגרות לבד. אחותי פחות עוזרת לאמא ופחות נותנת מעצמה. והכל בעיקר נפל עלי, ועל אחי הנשוי שנה ראשונה שנותן כמה שיכול. האם אני אמורה לעזוב את הדירה שלי ולבוא לגור אצל אמא?? (חשוב לציין שאני לא נרדמת שם.ושדיי קשה לגור עם אמא כי יש לה OCD שהחמיר) אני באה המון אליה עזבתי את העבודה כרגע ואני רב היום איתה.הענין שאמא דיי רוצה שנישן איתה בליילה גם. אז מידיי פעם אני באה "לישון"(לא ישנה שם). אין מצב שאמא תיקח אישה לעזרה.היא בת 58 ומתפקדת רגיל. האם מצוות כיבוד הורים מחייבת אותי לעזוב הכל גם את הדירה (שלא בטוח שאמצא מחיר כזה ,וגם שזה מאד קרוב אליה)ולגור עם אמא ולסייע לה??

תשובה

שלום וברכה

מי פסק לא לתת לה כדורים ולמה? כמובן שאי אפשר להכריח אבל אם יש דרך כלשהי לגרום לה לקבל תרופות אם במזון או באמצעות שיכנוע, בוודאי יש לשכנעה על כך.

בכל מקרה אם אין מי שיכול לטפל באמא מלבדכם מצווה לטפל בה כפי יכלתכם ולא להניח אותה להיות לבד נתונה לגורלה.

בהצלחה,