שאל את הרב - כללי

פשר חלומות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הופעת אח מת בחלום

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל, חלום על אלו שנמצאים בעולם הנשמות הוא בדרך של `כמים פנים אל הפנים` דהיינו שהיתה איזה מחשבה מהנשמה בעולם העליון על הצאצא שנמצא בעולם, וכתוצאה מכך המראה של הנשמה נשקפת אל החולם. בספרי המקובלים מבואר שזוהי הוכחה ניצחת על השיארות הנפש ושיש חיים שאחרי החיים שלעולם לא יראה אדם דמות של כלבו המת בחלום, מכיון שנפש הכלב נעלמת ואיננה עוד אחרי המיתה ולכן לא רואים דברים כאלו בחלום.

מאידך יש חלומות על מתים המתעוררים כתוצאה ממחשבה עליהם במשך היום. בכל אופן כדאי לעשות משהו לעילו נשמת הנפטר שהתראה בחלום, כמו קבלה והתחזקות מסויימת במעשה טוב, במידה טובה, זיכוי אחרים, אמירת פרק תהיליםלעילוי נשמת הנפטר, ולגברים אפשר ללמוד פרק משניות לעילוי הנשמה שנראתה בחלום, משנ"ה אותיות נשמ"ה. בהצלחה - מנש"ה ישראל