מה עושים עם הביצים בשילוח הקן

  • א' אב התשע"ה

שאלה

שלום רב.

יונת רחוב הטילה אצלי במרפסת ביצים, מראש התניתי שאני לא אזכה בביצים והבנתי שאני יכול לעשות שילוח הקן בלילה כשהאימה נמצאת.

השאלה היא האם מותר לאכול את הביצים אם אין בהם דם (היא הטילה אותם בימים האחרונים, לא יודע איזה יום בדיוק). וכן האם יש עניין לאכול אותם או להשתמש אתם או שמספיק לזכות בהם (להתכוון לקנות) ואח"כ להחזיר אותם לקן , כדי לא לצער את האימא שלא יהיה לה יותר ילדים....

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי מספיק לזכות בהם, ואח"כ מותר להחזירם לקן.

בברכה,

רב נחום