שאל את הרב - כללי

חלום מעניין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

והרי בחלומי אני בבית הכנסת כאשר אני רואה על ידי את הרב של בית הכנסת הוא עומד לידי -אני יושב והוא קורא שיר השירים ואזא לקראת סיום הפרק -א הוא נותן לי מן טפיחה קלה על הראש כאילו סימן תקרא את פרק ב ואני אני מתחיל לקרוא פרק ב -אני זוכר שזה פרק ב אך אלו לא היו המילים המדויקות של פרק ב לדעתי ואני קורא יפה ובסלסולים ואז אני זוכר שאני ממשיך לקרוא ויש חושך ואחד הגבאים מאיר לי עם כמו פנס קטן את המילים ואני ממשיך לקרוא ואז גם מנסה להעיר בעזרת האור של הפלאפון ועוד זכור לי כי אני רואה 2 בנים צעירים של שכן שלי -למרות שיש לו בן 1 ובת 1 והם אומרים לי יפה מאוד איזה קריאה אנא חווה דעתך

תשובה

שלום וברכה

כך נאמר בתלמוד (ברכות דף נז עמוד ב): "תָּנוּ רַבָּנָן, שְׁלֹשָׁה מְלָכִים הֵם, הָרוֹאֶה דָּוִד בַּחֲלוֹם, יְצַפֶּה לַחֲסִידוּת. שְׁלֹמֹה, יְצַפֶּה לְחָכְמָה. אַחְאָב, יִדְאַג מִן הַפֻּרְעָנוּת. שְׁלֹשָׁה נְבִיאִים הֵם, הָרוֹאֶה סֵפֶר מְלָכִים, יְצַפֶּה לִגְדֻלָּה. יְחֶזְקֵאל - יְצַפֶּה לְחָכְמָה. יְשַׁעְיָה - יְצַפֶּה לְנֶחָמָה, יִרְמְיָה - יִדְאַג מִן הַפֻּרְעָנוּת. שְׁלֹשָׁה כְּתוּבִים גְּדוֹלִים הֵם, הָרוֹאֶה סֵפֶר תְּהִלִּים, יְצַפֶּה לַחֲסִידוּת. מִשְׁלֵי, יְצַפֶּה לְחָכְמָה. אִיּוֹב, יִדְאַג מִן הַפֻּרְעָנוּת. שְׁלֹשָׁה כְּתוּבִים קְטַנִּים הֵם, הָרוֹאֶה שִׁיר הַשִּׁירִים בַּחֲלוֹם, יְצַפֶּה לַחֲסִידוּת. קֹהֶלֶת, יְצַפֶּה לְחָכְמָה. קִינוֹת, יִדְאַג מִן הַפֻּרְעָנוּת. וְהָרוֹאֶה מְגִלַּת אֶסְתֵּר, נֵס נַעֲשֶׂה לוֹ. תצפה לחסידות - אשריך.

בהצלחה - מנשה ישראל