מחלוקת על האמת

  • י"ב תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום ידוע היה שספר התורה מלא ממחלוקות שהיו על צדיקים בזמנם, על יוסף הצדיק חלקו האחים, על משה רבנו חלקו העם ומי שלא האמיו בו נשאר במצרים במכת חשך, אחר כך במדבר מחלוקת קורח, המרגלים, ועוד כמה מצבים שהתורה מספרת שחלקו על משה, בנוסף גם על דוד המלך חלקו, וגם על צדיקים גדולים אחר כך כגון הבעל שם טוב, בידוע שמי שחלק לא היה מעם הארץ אלא אנשים שלפעמים היו גדולי דור בכנה מידה של ימם. בנוסף ידוע שהתורה היא לא ספר סיפורים אלה היא נצחית וכך גם הלמידה ממנה רלוונטית לכל זמן שיהיה בכל מקום, השאלה היא האם היום אין מצב כזה שחלק מעם ישראל טועה וחולק בעצם על צדיקים גדולים היום מבלי לדעת שהוא טועה? ואולם רק שיבוא משיח תיתברר האמת כמו שהיה לפני כן שרק אחר כך ראו את האמת, הרי כתוב גם בנביא כשיבוא משיח נגיד "כולנו כצאן טעינו, איש לדרכו פנינו וכו" , תודה

תשובה

שלום וברכה

יתכן, אבל כל מי שליבו לשמים לא ינזק אף אם היתה לו מחלוקת בטעות על צדיק זה או אחר מאחר וחשב את דרכו לטועה מסיבות מוצדקות בעיניו והיה ליבו לשמיים.

ה' היודע לליבות בני אדם הוא היודע את דרכי בני אדם ועלילותיהם יודע מי כוונתו לשם שמיים ומי כוונתו למחלוקת ולכבוד.