תפילה וברכות

עד מתי אפשר להניח תפילין?

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

עד מתי מותר להניח תפילין? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה צריך שיהיו התפילין עליו במהלך תפילת שחרית (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן כה סעיף ד).

ומי שלא הניח תפילין בתפילת שחרית, יכול להניח תפילין עד השקיעה. ומי שלא הספיק להניח תפילין עד השקיעה, יכול בדיעבד להניחן עד 13 וחצי דקות אחרי השקיעה.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן ל סעיף ב) ומשנה ברורה (סק"ג) ושו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן ז אות ה).

בברכה,

הלל מאירס

כיצד משפיעה הנחת תפילין על רוחניות האדם? הרב זמיר כהן בסרטון מושקע במיוחד על העוצמות והאנרגיות הרוחניות הטמונות בתפילין. אל תחמיצו:

הרב עמנואל מזרחי - סיפורו המדהים של האדם שהניח תפילין במסירות נפש, בתקווה לזכות בילדים: