כשרות מאכלים

  • ט"ו סיון התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום רב, אנו מקפידים לאכול בשר בהכשרים מהודרים, שאלתי מדוע יש בעיה לאכול מכשרות רבנות, אני עובדת במקום חילוני וקשה לי להסביר מדוע אינני אוכלת רבנות אשמח לקבל תשובה מפורטת לכל המתלבטים תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האמת שקשה מאוד להסביר למי שאינו מבים את מעלת הכשרות מדוע אנחנו מקפידים על כשרות מהודרת ומדקדקים בכשרות כל כך. עיקר ההסבר צריך להיות לעצמך ולאחרים ניתן לפטור במשיכת כתף מבלי להסביר בדיוק את הסיבות.

חשיבות הכשרות על המאכלים היא ידועה ומפורסמת בגודל הנזק שנגרם לאדם כתוצאה ממאכלות אסורים שנפהך להיות דמו וחלק ממנו וכתצאה מכך הוא נהפך להיות חומרי ואינו יכול לעבוד את ה' ואינו יכול להתגבר על יצרו.

`כשר` פירושו שהדבר כשר לאכילה, אולם יתכן שבכדי להכשיר את המאכל סמכו לעיתים על דעת חלק מהפוסקים המכשירים. וכן מצרפים לעתים הקלות שונות של הפסד מרובה במקום שהפוסקים התירו בשעת הדחק.

`כשר למהדרין` פירושו שהמאכל כשר ללא עוררין, וכי לא התעוררה שאלה הלכתית לכשרות המאכל שהיה צורך להקל בפסיקת ההלכה.

ברבנות מקילים על כל מיני קולות וצירופים ובלבד שלא יאכלו איסורים של ממש. אולם ירא ה' המפקיד על קלה כבחמורה אינו מסתפק בדבר שהוא לא כשר למהדרין ממש.

זאת מלבד שלפעמים ברבנויות מסויימות המשגיחים אינם משגיחים כראוי ורבה העזובה בנושא זה.

בהצלחה,