מה המקור שעל פי הקבלה יש להימנע מצילום?

  • י"א סיון התשע"ה

שאלה

בס"ד,

לכבוד הרב,

מה הטעם על פי סוד להימנע מצילום. ומה המקור לכך? תודה!!!

תשובה

שלום רב,

על פי הקבלה יש ענין שלא להשאיר ציור או תמונה מדמותו בעולם.

המקורות לכך - ראה להגר"י אייבשיץ זצ"ל בספר יערות דבש (דרוש ב) שכתב, שעל פי הזוהר והמקובלים יש להחמיר בזה. ויעויין בפתחי תשובה יורה דעה (סימן קמא סק"ז) שציין לדברי היערות דבש הנ"ל. וע"ע מה שציין בזה בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סג).

ועיין בספר תולדות יעקב (עמוד ל) שהחזון איש והגר"י קניבסקי זצ"ל, הקפידו שלא להצטלם.

אולם יש להדגיש שמעיקר הדין מותר להצטלם, וכמבואר בשו"ת יחוה דעת הנ"ל.

בברכה,

הלל מאירס