ויכוחים עם חמי

  • י' סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב! אני בעל תשובה כשלוש שנים ב"ה. לאחרונה קיבלתי על עצמי להשתדל מאוד לא לאכול עלים ירוקים (חסה, פטרוזיליה וכו') שגדלו בגידול רגיל ללא פיקוח הלכתי, עקב החומרה שבריבוי התולעים בעלים אלו. הבעייה היא בשבתות בהן אנחנו מתארחים אצל חמי וחמותי. חלק נכבד מהמאכלים כוללים עלי פטרוזיליה, כרפס, חסה וכו' אני נמנע מלאכול אותם כיוון שחמי קונה הכל מגידול רגיל (למרות שהוא אדם דתי) הוא טוען שבכל העלים (כולל אלה בפיקוח הלכתי) חייבים שטיפה והשרייה במי חומץ (שאותה הוא מבצע), כי בכולם כולל כולם ישנם תולעים. כאשר אני נמנע מלאכול אותם, הוא רותח מכעס והדבר מביא למחלוקת ולכעס, כמו גם למשפטים עוקצניים ולאמרות כגון "אתה קיצוני" וכו'. מה העצה במקרים אלה? אציין שלא מדובר רק בסלט ירקות, אלא בפשטידות ברוקולי למשל, בפטרוזיליה שבקציצות הבשר וכו'. בברכה, שגיא

תשובה

שלום וברכה

בכל דבר יש דרך קשה איך לבדוק, אם הוא מסכים לעשות זאת תאכל. ראה http://www.hamachon.co.il/web/seeValues.asp?codeClient=1738&kod=100300&all=1