האם אפשר להתייעץ עם עוד רב?

  • י"א אייר התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב,
אני רבנית בוושינגטון והרבה שאלות מגיעות אליי ויש רב פוסק שאני שואלת לפעמים שאלות ונוהגת כיצד שהוא אומר.
התייעצתי איתו לגבי בעיה רפואית שיש לי והוא אמר מה לעשות. מכיוון שלא הוצעו ע"י אותו רופא שום דרכי טיפול מלבד זה ואני יודעת שיש כמה אפשרויות נוספות שאפשא לנסות רציתי להתייעץ עם רב שמבין בענייני רפואה. השאלה האם זה מותר להתייעץ איתו לאחר שאותו רב פוסק אמר לי כיצד לנהוג? האם אני מחוייבת גם הפעם לנהוג כפי שאמר כמו בפעמים הקודמות? תודה רבה
איימי
וושינגטון

תשובה

שלום וברכה לרבנית איימי מוושינגטון,
עניין רפואי אינו דומה להלכות מסויימות שאין לשאול לאחר קבלת פסיקה הלכתית, ולכן מותר להתייעץ בעניין רפואי עם אדם אחר.