שירות לאומי או לימודים?

  • ו' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, סיימתי י"ב בשנה שעברה תיכון חרדי(אינני מגיעה ממשפחה חרדי כלל אך תמיד חונכתי בחרדי)הלכתי כמו חברותיי גם אני ללמוד י"ג וי"ד בסמינר חרדי מאוד בירושלים אך כעבור שבועיים שלושה שלא יכולתי לשאת את המרחק מהבית ולא רק המרחק אלא גם הרגשתי שי באורך החיים הזה דברחם שלא מצאימים לי ולחיי היומיום שלי כמו למשל פלאפון כשר בלבד בנות שרק מחפשות להתחתן כל היום ולימודים ברמה ממש ממש ממש נמוכה דבר שלא תואם בכלל את השקפת עולמי אני כן חושבת שאישה צריכה ללמוד להתקדם ולהתפתח ולא רק להוליד ילדים. אז עזבתי את הסמינר וחזרתי הביתה קרוביי המליצו לי שלא לעשות שירות לאומי אז עבדתי במוקד טלפוני (עודני עובדת)וגם עשיתי פסיומטרי וכרגע עיקר הלבטים שלי הם האם ללכת ולללמוד בבית וגן או לעשות שנת שירות לאומי אני מרגישה שלצורך העינייין גברים מקדישים את חייהם בשביל עם ישראל ואני לא יכולה להקדיש שנת שירות מחיי. אני מרגישה ממש מבולבלת גם מבחינת השקפות עולמי האם אני חרדית או דתיה לאומית מה אני בעצם???! אוף זה כל כך קשה להחליט ואני כבר לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שאני כל פעם מלווה בחוסר החלטיות לגבי העתיד שלי אם אעשה שנת שירות או לא...אני לא מצליחה להחליט בשום דבר לא בזה ולא בהשקפות שלי... לינוי

תשובה

שלום וברכה

השירות הלאומי לא תורם כלום למדינה ולא לאזרחים http://toravoda.org.il/node/7574 ועל כן אין לעשותו וזאת מלבד האיסור הגמור בהליכה לשירות לאומי כפי שהורו רוב גדולי ישראל וביניהם הגר"ע יוסף והגר"מ אליהו ועוד.

נשמח להבהיר לך עוד כל שאלה

בהצלחה,