פרישה מאשתו בשלושת ימי הגבלה

  • ד' סיון התשע"ה

שאלה

האם קיים מנהג, קבלה טובה וכדו' של פרישה בשלושת ימי הגבלה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מי שכתב שנהג למנוע תשמיש המיטה שלושה ימים קודם שבועות, אולם למעשה אין בזה חשש.

מקורות: ראה כף החיים (סימן תצד אות יג) שהביא מהכנסת הגדולה שנהג למנוע תשמיש המיטה שלושה ימים קודם יום שבועות, סמך למה שכתוב והיו נכונים לשלושת ימים אל תגשו אל אישה. וכתב על זה: מיהו לפי דברי האר"י אינו אסור הזיווג רק ליל שבועות. ע"ש. וכן במשנה ברורה (סימן רמ סק"ז, וסימן תצד סוף סק"א) הזכיר רק ליל שבועות, ולא שלושה ימים קודם.

בברכה,

הלל מאירס