חינוך ילדים

צפייה בתכניות פוגעת בחינוך הילדים?

  • ב' סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. ב"ה אנחנו זוג שומר תורה ומצוות, יש לנו ב"ה שני ילדים קטנים, שיהיו בריאים. אין לנו טלויזיה בבית, אך יש לנו מחשב נייד (לרוב לצורך עבודתי) וסמרטפונים ניידים לכל אחד. לבן הבכור שלנו בן השנתיים וחצי אנו מאפשרים לראות תוכניות ילדים (כמו צור משלנו, לולי או סרטונים על טרקטורים או משאיות שהוא אוהב) או שירי ילדים. מצד אחד אנחנו תמיד מפקחים על מה שהוא רואה מבחינת התכנים, ואנחנו תמיד דואגים שיהיו אלה תכנים מתאימים מבחינת מסר חינוכי וגם חוויה טובה ונעימה. יחד עם זאת הוא מרבה לבקש לצפות בתכניות כאשר הוא חוזר מהמעון. כמובן שניתן להסיח את דעתו לעניין אחר, אך האם עצם הצפייה בתוכניות היא משהו הרסני לעתיד. כי אמנם התוכניות חינוכיות, אך אולי זה נותן פתח או מצמיח דבר לא טוב שאיננו רואים כרגע (שוב למרות שהתוכן בתוכניות הוא טוב). נשמח להכוונה. תודה, זהבה.

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד לעשות גדרים וכללים כמה זמן וכמה פעמים בשבוע הוא יכול לצפות בדברים אלו. ההתמכרות מגיל צעיר תזיק לו מאוד בהמשך החיים. זאת מלבד שהיא פוגעת בהתפתחות הטבעית של הילד.