חינוך ילדים

הודיה לבורא עולם

  • י"ב אייר התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום וברכה, ברור לי שצריך להודות לשם יתברך גם בטוב וגם ברע, כי אנו חיים בעולם של הסתרה ורק השם יודע מה טוב לכל אחד. איך אני אמורה להודות על ילד שירד ברוחניות? אשמח לקבל נוסח שלפיו אודה לשם יתברך.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והדבר תלוי בבחירתו של הנער שהחליט לדאבון לב לעזוב את דרך ה' אין תפילה להודיה לבורא על דבר נורא זה.

מצווה להתפלל בכל עת שה' יאיר את ליבו וישיבו בתשובה שלימה באהבה. הרבי בתפילה והתפילות לא ילכו ריקם. כדאי שתאמרי את ובעלך הנוסח הבא בברכת 'השיבנו' בתפילת שמונה עשרה, לפני שאת חותמת 'ברוך אתה ה' הרוצה בתשובה'-

"יהי רצון מלפניך ריבון העולמים, שתחתור חתירה מתחת כסא כבודך, להחזיר בתשובה שלימה כל פושעי ישראל, ובכללם תחזיר בתשובה שלימה את פלוני בן פלונית, כי ימינך פשוטה לקבל שבים, ברך אתה ה' הרוצה בתשובה" כמו כן סגולה נפלאה מוזכרת בספרים הקדושים
יקח לבנה חדשה אחת וכתוב שמו של פלוני ושם אמו וכשם שלבנה זה בוער בתנור אש כן יבער הלב של פלוני בן פלונית לתורה ויתהפך ליבו לשמים לטובה, ואחר כך יאמר הכותב זה עליו גם כן כך ג' פעמים וישים בתנור של אש שהוסק בערב שבת לחלות לחם ויניח שם עד שבת שניה אחר שנאפו החלות, אחר כך יקח משם הלבנה וישים הלבנה בקבר של צדיק אחד והנח שם שבוע אחת.
בהצלחה ובשורות טובות מהרה,