שמירת חג ביום חול

  • כ"ט אייר התשע"ה

שאלה

שלום, בן זוגי ואני רוצים לנסוע לאילת עם המשפחה שלו בראש השנה בע"ה אם המשיח לא יבוא עד אז, אנחנו שומרים שבת ועוד לא יצא לנו לשמור חג, החג יוצא ביום חול מיד אחרי שבת, זאת אומרת - שישי שבת ראשון ושני, השאלה שלנו היא : לגבי החג שיצא ביום חול, אנחנו יודעים שמותר להעביר מאש לאש זאת אומרת שבן זוגי יוכל לעשן אם נביא נר של שבוע ונדליק אותו לפני השבת, האם נוכל באותו מטבע לעלות לאוטו שמישהו אחר הניע מבלי שנבקש ? והאם מותר לקנות ביום זה ? אנחנו מנסים להגיע לאמת של התורה בלי הלכות חדשניות שלא באמת נשפט עליהן בבית דין של מעלה, לא מצליחים להגיע לתשובות אמיתיות מדתיים מצד המשפחה ושלחנו הודעות לכל מיני רבנים שאנחנו מעריצים ולא קיבלנו אף תשובה אלא רק מהמשפחה ש"הולכים עם הזרם" הדתי שאליה אנחנו לא משתייכים ולא מאמינים בה אלא בבורא ובתורתו, נשמח לתשובה ועזרה, תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שתזכו לשמור את החג הקדוש חג השבועות יום קבלת מתן תורתינו היום שבו נצטווינו זכור את יום השבת לקדשו.

לא ניתן לנסוע ברכב בחג ואסור לעשות קניות.

אשמח לענות לך עוד על כל שאלה על פי התורה הקדושה.

בהצלחה,