האם קטן יכול לומר קדיש בסיום מסכת?

  • כ"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברוך השם זכיתי לגמור מסכת לבדי, השאלה היא כזאת, יש קדיש מיוחד של סיום מסכת, ואני פחות מגיל בר מצווה, מה אני עושה במצב כזה, אני אומר אותו? או שמישהו אחר אומר אותו?

תודה כבוד הרב.

תשובה

שלום רב,

אתה רשאי לומר את הקדיש של ה"סיום מסכת" בעצמך, למרות היותך מתחת לגיל בר מצווה.

מקורות: עיין מעדני יום טוב על הרא"ש מסכת ברכות (פרק ח סימן ה אות ש), וכף החיים (סימן נה אות יט).

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס