האם אני יכולה להשתמש באותו צנטר לחלבי ופרווה

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות בנושא כשרות: 1- בסופר מוכרים עלי מרווה ואין פיקוח של חרקים. האם שטיפה במים מספיקה כדי לנקות את העלים (כי לפעמים יש עלים עם נקודות שחורות שלא יורדות) או שאני צריכה להכשיר באופן אחר. 2- אני משתמשת בצנטר (לזילוף של קצפת וכו') שעשוי מאלומיניום. האם אני יכולה להשתמש באותו צנטר לקרם חלבי ופרווה כאשר אני רוצה להגיש קינוח פרווה בסעודה בשרית? או שאני צריכה צנטר נפרד לחלבי ולפרווה? תודה,יעל.

תשובה

שלום וברכה

1. http://www.hamachon.co.il/web/valueBig.asp?codeClient=1738&CodeSubWeb=0&id=394&kod=100300

2. יכולה להשתמש לפ]רווה בצנטר החלבי ובתנאי שהוא מנוקה היטיב.