אמונה

טלפון כשר

  • י"ח אייר התשע"ה

שאלה

שלום, לאחרונה שמעתי על איסור חמור שבו נאמר כי מי שיש לו טלפון כשר נפסל לעדות ולא יכול לקחת חלק במנין, האם זו הלכה ברורה לכל אחד? כלומר במידה ויבוא חילוני או אחר למניין לא נוכל לצרף אותו?? ב. נראה שרבים מהחרדים נשארים עם טלפון לא כשר מדוע כך? ג. אני חייב לציין שיש קושי גדול לקנות בטלפון כשר שעובד טוב, כבר היו לי מספר טלפונים כשרים שרובם לא היו טובים במיוחד בשל זה שהם דגמים ישנים. האם העובדה שאדם יכול לקנות טלפון לא כשר ולהוריד את האינטרנט עושה אותו כשר?

תשובה

שלום וברכה

חילוני שיש לו מכשיר אפילו לא כשר והינו מתחזק ורוצה להתפלל ניתן לצרפו למניין.

2. לא ידוע לי באיזה פנים יש כאלו שלא רוצים לציית לגדולי ישראל.

3. הנה כאן מכשירים כשרים http://www.hidabroot.org/he/LandingPage/71700

בהצלחה,