האם מותר לגבר לשים עגיל באוזן?

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב! האם יש איסור לגברים לעשות עגיל באוזן? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בסוג עגילים שמיוחדים לגברים אין בזה משום "לא ילבש גבר שמלת אישה" (דברים כב ה), ומכל מקום אין הדבר ראוי, ולא מתאים כלל, ושומר נפשו ירחק מזה.

מקורות: ראה בשו"ת דבר חברון חלק ג' (סימן רעו). וע"ע כיוצא בזה בספר פאת זקנך (עמוד קכ) בשם הרב נסים קרליץ שליט"א. וראה עוד בשו"ת אגרות משה חלק אבן העזר חלק ד' (סימן לב אות ב) ובספר אור לציון חלק ב' (פרק כג אות יא). וע"ע בספר מנחה לחיים (עמוד קמג).

בברכה,

הלל מאירס