2 דקות צפירה

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

נאמר שהצפירה הנשמעת ביום הזכרון היא מנהג גויים שאנו העתקנו לאיזה מהגויים הכוונה?

תשובה

שלום וברכה

העמידה בדום בעת צפירה היתה נהוגה ברוב האומות לפני כ70 שנה. במשך הזמן רוב המדינות הסירו את הנוהג של הצפירה ועל כן כיום זה לא מצוי כל כך בין הגויים.

נקוה שבעוד שנים גם במדינת ישראל יעזבו את הצפירה ואת עמידת הדום וימצאו דרכים יותר יהודיות איך לזכור את הנופלים.