שאל את הרב - כללי

משל למוסר

  • א' אייר התשע"ה

שאלה

היי אני בת 22, שומרת שבת ומתחזקת ככל האפשר, עניינים רבים לא מאפשרים לי לחזור בתשובה שלמה אבל מאוד חשובה לי הדרך, המסירות והנועם שמתנהלים הדברים. אני קוראת הרבה על הרב חפץ חיים, ואני קוראת על שמירת הלשון ועל מצוות של בן אדם לחברו, אני נפגשת לעתים קרובות עם אימי שאיתה אני לא גרה וכל פעם שאנחנו נפגשות אני נכשלת בכיבוד אב ואם, אם בגלוי או בסתר בכך שאני מרגישה שהיא כביכול עושה דברים בכוונה, אני מעצמי צריכה להתחזק ולשמור על הלשון ועל הניסיונות הרבים מולה, לכבד ולאהוב אותה ולקבל אותה כמו שהיא. אבל קורים הרבה מצבים, שהיא בעצמה מדברת לשון הרע על אחרים או דברי רכילות וגורמת לאנשים להיות עצובים, אני מאחלת שתהיה בריאה ושהשם יתן לה לקיים מצוות בנחת ובאושר, אבל כעת זה המצב. לפעמים אני עושה ימי שישי איתה ואנחנו עושות קידוש ביחד, הייתי רוצה לקרוא משל שאותו אעביר ללא כל כוונה לפגוע בה אלא רק להעיר את תשומת ליבה בנושא בצורה חדה וברורה. שהיא תבין שהיא עושה טעות שהיא גורמת לאנשים אחרים להיות עצובים בכך שהיא מדברת עליהם רע בפניהם ובפני אנשים אחרים, זה מאוד חשוב לי אבקש את עזרתכם בנושא

תשובה

שלום וברכה

תכיני נושאים לדיבור איתה כגון מהסיפורים שמגיעים כאן http://www.otzarot.com/Display_Article.asp?AN=201505021, כך בעז"ה לא יהיה לה זמן לשוחח לשון הרע.