האם צריך לכתוב על התרומה שהוא לעילוי נשמת?

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

בתרומה של ספרי קודש לבית מדרש  - האם חשוב ששם הנפטר יוזכר? תודה

תשובה

שלום רב,

אין חובה להזכיר את שם הנפטר, כי כלפי הקדוש ברוך גלוי וידוע שנתת את התרומה לעילוי נשמתו, וממילא כל שימוש בספרי קודש יגרום לעילוי נשמת הנפטר. ומכל מקום העולם נוהג לכתוב על גבי הספר שהוא מוקדש לעילוי נשמה (וכן כתב בשו"ת שבט הקהתי חלק ד' סימן שכג, שגם בלי כתיבה על הספר תהיה עילוי נשמה לנפטר, אלא שהביא שם, שבכל זאת צריך לפחות אמירה בפה שהספר נתרם לעילוי נשמת אותו אדם).

בשורות טובות,

הלל מאירס