מה העניין בטבילת כלים

  • ל' שבט התשע"ה

שאלה

שלום הרב, לא הבנתי את העניין שמאחורי טבילת כלים, אם זה משום טומאה, האם איננו כולנו טמאים. והאם כלים שהוכנו על ידי יהודי שאינו שומר שבת גם יצטרך טבילה, בדומה ליין נסך? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

סיבת הטבילה היא מאחר והכלי מתעלה כאשר הוא יוצא מרשות גוי לרשות ישראל יש לטבלו להוריד ממנו את ניצוצות נפשו של הגוי השרויים בכלי.

יש מהפוסקים שהחמירו גם ביהודי מחלל שבת שיטבילו את הכלים אולם מעיקר הדין אין חובת הטבלה.