האם מותר להתחתן עם קראים?

  • כ"ז שבט התשע"ה

שאלה

האם לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר ליהודי להתחתן עם אישה קראית? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר להתחתן עם אישה קראית, לאחר שתקבל עליה דברי חברות דהיינו שהיא מקבלת עליה שמירת המצוות ואמונה מוחלטת בדברי חכמים. וכן נכון לשלוח אותה תחילה אצל תלמיד חכם ירא שמים, ללמוד את עיקרי ההלכות של יסודות היהדות, כגון שבת ומועדי ישראל, ובפרט פסח וכיפור, וכן ענייני הכשרות, וטהרת המשפחה, וכאשר ביאר באורך וברוחב בספרו שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אבן העזר סימן יב).

בברכה,

הלל מאירס