כשרות תותי שדה

  • כ"ב שבט התשע"ה

שאלה

מהן הבעיות שיש בתות לגבי חרקים? ולגבי קשיו פיסטוק בונדוק ,צריך בדיקה ?והאם מספיקה בדיקה מידגמית?

תשובה

שלום וברכה

תותים יש בהם תריפסים שמסתתרים בפרי ועל כן קשה מאוד לנקות. דרך הניקוי  יש להסיר את העלים יחד עם כמה מ"מ מהפרי הסמוך לעלים, לאחר מכן לשטוף את הפרי פעמיים - ולשפשפו בקלות עם ספוג או סקוצ'. לאחר מכן, ניתן לאכול את הפרי ללא חשש.

פיסטוק ובונדוק אם הוא נראה שלם וללא קורים עש מחילות וכדו' ניתן לאכול.

בהצלחה,