האם מותר לקנות לוטו ביום ההולדת?

  • כ"ג שבט התשע"ז

שאלה

שלום, אם מישהו רוצה לקנות כרטיס לוטו ולהשתתף דווקא בהגרלה שתהיה ביום הולדתו, יש בזה משום "לא תעוננו"? הסיבה שהוא מחכה דווקא ליום ההולדת היא שאולי מזלו יהיה רב יותר ביום הזה והוא יוכל לזכות. אך האם מחשבה זו וכל התכנון הזה מתנגשים עם כל ההלכות הקשורות לניחוש? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מי שרוצה לעשות לוטו ביום הולדתו בגלל מה שמבואר בירושלמי מסכת ראש השנה (פרק ג הלכה ח) שהמזל של האדם ביום הולדתו הוא מזל חזק, מותר לו לעשות כן, וכמו שמצינו במסכת תענית (דף כט עמוד ב) שמי שיש לו דין עם גוי, כדאי שיעשה את הדין בחודש אדר, כי אז המזל של היהודים חזק. וע"ע בריטב"א שם.

בברכה,

הלל מאירס