זוגיות

שאלה בנושא מניעת הריון ללא היתר

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. יש לי שני בנים ב"ה הקטן בן שנה ושלוש. מאז לידת הקטן אני מונעת הריון ללא היתר ובאופן לא פשוט לי ולבעל שזה לא לקיים יחסים לאחר טבילה. אנו מקיימים יחסים 3 ימים לאחר טבילה כי עובר זמן הביוץ. אני יודעת שזה חמור ביותר הצורה הזו, בכל פעם הייתי אומרת לעצמי לשאול רב ולהשיג היתר ומטרדות היום יום שכחתי. כמו כן עברתי שנה לא פשוטה מבחינה נפשית. הייתי בבית במשך שנה עם הילדים שההפרש הוא שנה וחצי. היה לי קשה מאוד ללא כל עזרה ושלום הבית הידרדר מאוד. כרגע אני עדיין בבית רק עם הקטן, הגדול בגן ב"ה. כרגע אני רוצה לצאת לעבוד ולא רואה את עצמי כרגע נכנסת להריון. אני חייבת לצאת מהבית הנפש שלי צריכה את זה. אני יודעת שאתמוטט ללא מניעה. צר לי ממש שכך מנעתי וחטאתי לה'. מה עליי לעשות? למי לפנות? כדי לקבל היתר? אני יודע שכאשר אין ילדים משני המינים אז לא קיימנו מצוות פרו ורבו אך מצד שני אני לא מסוגלת כרגע. אני חייבת היתר ולא יכולה להמשיך כך אחרי טבילה זה חמור ביותר. אשמח להיענות ועזרה תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה

א, האם בעלך הסכים לדחיה של שלושה ימים?

ב. תוכלי לקחת כעת גלולות או משחות קוטלי זרע עד למלאת הבן הקטן שנתיים וביינתים תלכי לעזרה מקצועית שתסיעי לך להגתבר נפשית על כל הקשיים ולהרגיש חזקה יורת ובריאה יותר.