האם אישה חייבת לנהוג כבעלה ששומר שש שעות בין בשר לחלב?

  • י"ב שבט התשע"ה

שאלה

אשתי נהגה בבית הוריה לחכות שלוש שעות בין בשר בחלב - אני נוהג לשמור 6 שעות - האם היא מחויבת לעשות כמוני או שהיא יכולה לנהוג לעצמה כבבית הוריה? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

בעיקרון היא צריכה לעבור למנהג שלך, לשמור שש שעות בין בשר לחלב (על פי המבואר באורך בשו"ת יביע אומר חלק ה' חלק אורח חיים סימן לז. וכן כתב בנידון דידן בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' פרק ה סעיף כא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

אמנם אתה רשאי למחול לה על כך, ואז יהיה מותר לה להמשיך במנהג בית אביה לשמור שלוש שעות בין בשר לחלב (הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר הליכות ביתה סימן יח הערה נד, ובספר יום טוב שני כהלכתו פרק אחרון הערה נג, והובא בספר כל נדרי פרק עז סעיף ד והערה ח).

בברכה,

הלל מאירס