שאלות בנושא בשר וחלב

  • ח' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב במידה ואמא שלי חיממה פיצה בתנור ושמה על תבנית עם נייר אפייה ולא שטפה את התנית עברו כמה ימים ועשתה עוף בתנור האם מותר לאכול את העוף? ובמידה ואפתה לחם האם הלחם פרווה? ועוד שאלה במידה ואכלתי פרוסה עם נקניק והידיים התלכלכו ונגעתי אחר כך בכריות (דגנים) האם זה נשאר פרווה מותר לאכול את זה יותר מאוחר עם חלב? תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה בבקשה כבוד הרב .

תשובה

שלום וברכה

מותר לאכול את העוף. הלחם פרווה. הכריות נשארו פרווה וראוי להקפיד לשטוף את היד לפני הנגיעה.