מעשרות ולידה

  • ז' שבט התשע"ה

שאלה

שלום רב, 1. ב"ה ילדתי בן ראשון לפני חודש וחצי ומאז אני לא מספיקה להתפלל (כל סדר היום והלילה השתנה) וזה ממש אוכל אותי, יש איזה נוסח מקוצר לשחרית/ לתפילה אחרת? 2. ורציתי לדעת לגבי מעשרות - האם צריך להפריש 1. ממתנות? 2. מקצבת ילדים? 3. ממענק לידה? ממה שאני יודעת צריך להפריש רק ממה שעובדים עליו ולא ממתנות ומענקים, נכון? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א. כעת את צריכה להתמקד במתנה היקרה שקיבלת ולהשקיע בה את המירב, זה רצון ה' וזה התפקיד שלך העיקרי כעת. אם נשאר לך זמן תאמרי ברכת השחר ותפילת שמונה עשרה וכן ראוי לקרוא קריאת שמע.

ב. יש להפריש מעשר מכל ריווח בין כסף של עבודה ובין מתנות או קצבאות.