גלגול בכלב

  • ה' שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד! כשהייתי ילד קטן היה להורים שלי כלב שתמיד נהג לשמור על תיק העבודה של אבא שלי ונהג לנהום כלפיי כל מי זולת כלפיי אבי שהתקרב לתיק או לצלחת המים שלו או לצלחת האוכל שלו. בפעם הראשונה שהוצאתי אותו לטיול הוא ראה חיה מעבר לכביש ומרוב שהיה בעל כוח רב וגדול ממני ולא יכולתי לעצור בעדו, הוא זינק לכביש וממש מול העיניים שלי ראיתי איך שהוא נדרס וממש בכיתי מרוב צער וכשניגשתי אליו הוא נשך לי את היד לפני שמת. לאחר שעברה תקופה באחד מהימים שעליתי לבית שלי, הרגשתי אותו לידי מתנשף כמו כלב (נעמדתי ועצרתי את נשימתי ועדיין חשתי בו). ואז הבנתי שהוא מבקש ממני מחילה על כל הצער שגרם לי, ליטפתי באויר ואמרתי לו שאני אוהב אותו וסולח לו. האם זה מעיד שהיתה בו נשמה מגולגלת או שהנפש הבהמית גם יורדת לעולם לבקש מחילה?

תשובה

שלום וברכה

לכלב בפני עצמו אין כל נשמה והיא לא באה לאחר המוות. אם יש בדברים משהו, הרי שמודבר בנשמה שהתגלגלה לתוך הכלב.