האם מותר לגבר להתחתן עם אישה שנאף עמה בעודה אשת איש?

  • ב' שבט התשע"ה

שאלה

האם מותר לגבר (בעל משפחה עם אישה וילדים) שהיה עם אשת איש וגם בנדתה להינשא אליה מאחר והיא קיבלה עכשיו גט (זה גרם לו לרצות להתגרש מהאישה הראשונה).

רציתי מקור ההלכה בבקשה להראות לו. תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

אם אותו גבר קיים איתה יחסים בעודה אשת איש, אסור לו להתחתן איתה גם לאחר שהיא קיבלה גט.

מקורות: עפ"י שלחן ערוך אבן העזר (סימן יא סעיף א, וסימן קעח סעיף יז), ושו"ת יביע אומר חלק ג' (חלק אבן העזר סימן ו אות ח-י). וע"ע שו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אבן העזר סימן ח אות ה).

בברכה,

הלל מאירס