עבודה בסוכנות נסיעות

  • כ"ח טבת התשע"ה

שאלה

היי כבוד הרב, בחודש האחרון אני מחפש עבודה וב"ה לאחר חיפוש רב התקבלתי לעבודה בסוכנות נסיעות.לאחר הקבלה לעבודה יצא לי לדבר עם אברך והוא אמר לי שייתכן ויש בעיה לעבוד בעבודה זו מכיון שאני מוכר לאנשים בין היתר חבילות נופש הכוללות מלונות לא כשרים או חבילות המכילות אטרקיציות המתקיימות בשבת.כמו כן חבילות נופש בחול. הוא ציין כי ייתכן ויש בדבר זה משום לפני עיוור לא תתן מכשול ומשום מסייע ביד עוברי עבירה.אציין כי אופי העבודה הוא שהלקוח מתקשר אליי ולא ההפך ומאותו רגע תפקידי להציע לו חבילות ולסגור עסקה.כמובן שלא כל החבילות הם כפי שציינתי,ישנן חבילות גם של טיולים מאורגנים לשומרי מסורת שאלתי היא האם מותר לי לעבוד בעבודה זו?

תשובה

שלום וברכה

אין  איסור.

כמה שאתה יכול להשתדל ולהציע לאנשים טיסות שלא נוסעות בשבת וכדו' עדיף, אבל אין איסור לעבוד בסוכנות אף אם האדם רוצה דבר פלוני שיש בו חילול שבת חלילה.