דיני ממון בנושא תביעת מעסיק

  • כ"ה טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום רב, לפני כשנה וחצי עברתי תאונה במקום העבודה ובעל העסק אינו מבוטח ועל כן, לא זכיתי לפיצויים המגיעים לי . עורך הדין שלי לוחץ עלי לתבוע אך הייתי רוצה לדעת על פי הגמרה האם הזכות לתשלום היא נכונה . חשוב לציין כי עקב התאונה איבדתי חודשים רבים של עבודה ו2 עבודות עקב הרעה במצבי עקב התאונה עד עכשיו לא תבעתי מרחמים תוך שאני חי בעוני וסבל פיזי בלי יכולת לכלכל לעצמי את הטיפולים הנדרשים. אודה על תשובתכם המהירה.

תשובה

שלום וברכה

תתבע אותו אך ורק בדין תורה בבית דין רבני. ככל שיפסקו לך בית הדין הרבני כך תההי זכאי על פי התורה הקדושה.

אם הוא יסרב לשלם לאחר פסק הדין של הבית דין, תבקש מבית דין רשות לתבוע אותו בערכאות שישלם את מה שפסקו לך בבית דין.