האם מותר למחוק את המילה א-ל כשיש קו הפרדה באמצע?

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

בס"ד, שלום כבוד הרב, כידוע אסור למחוק את אחד מ-7 השמות הקדושים של ה'. אז רציתי לשאול האם אני יכול למחקם כשאני עושה רווח כגון א-ל? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מחלוקת בין הפוסקים אם קו הפרדה באמצע המילה א-ל מועיל שלא יהיה בזה קדושה (ראה גנזי הקודש פרק ז סעיף יד. וע"ע שו"ת שבט הקהתי חלק ב' סוף סימן רפז שמחמיר בזה).

ולכן העצה היא לכתוב 'קל' בקו"ף, ואז תהיה רשאי למוחקו (ראה שו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד' סימן מ אות ג, ד"ה ובדבר).

בברכה,

הלל מאירס