האם מותר לי לקחת חטיף שנפל ממכונה אוטומטית מבלי ששילמתי עליו?

  • כ"א טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב. רציתי לקנות במכונה אוטומטית חטיף. לחצתי על המוצר כדי לדעת מה מחירו, ויצא לי המוצר לפני שהכנסתי את הכסף. האם מותר לי לקחת את המוצר אפילו שלא שילמתי עליו? ואם לקחתי האם זה גזל? האם אני צריכה לשלם עליו? תודה רבה וימנעים:)

תשובה

שלום וברכה

יש לקחת את המוצר ולשלם עליו. אי לקיחת המוצר, תוביל לכך שאחרים יקחו את המוצר ללא תשלום.

אם יש מספר טלפון על המכשיר, מצוה להתקשר למפעיל המכונה שהמכונה מוצאיה מוצרים ללא תשלום.