נעשה עצבני אחרי ההליכה לבית הכנסת

  • ט"ו טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב יש לי שאלה אני גר בצרפת יש רק 1 בית הכנסת בעיר שלי. יש רב בבית הכנסת (קרוב לבית שלי), והרב הזה אני לא מדבר עמו. מה שהוא עושה, עושה אותי עצבני. בערב כשאני הולך שם להתפלל ערבית, הוא נותן רק ל״חברים״ שלו להיות ש״צ. ולשאר האנשים הוא לא נותן כלום! חלק (כמעת 15 אנשים) מהציבור חושב כמוני. כל יום כשאני יוצא מבית הכנסת אני עצבני בגללו. מה עלי לעשות ? רוב הציבור אוהב אותו, והשאר לא אוהבים. רוב הציבור (חברים שלו) חושבים שהוא חכם גדול, אבל בעניים שלנו הוא כלום הוא רשע !! עכשיו אני לא הולך יותר. האם יותר טוב כשאני מתפלל תפלת ערבית יחיד בבית או כשאני הולך להתפלל שם ואחר כך אני עצבני ? תודה רבה על כל מה שעושה הידברות!

תשובה

שלום וברכה
חלילה להתעצבן ולכעוס בבית ה'. מה איכפת לך מה הרב עושה? אתה תבוא לבית ה' אלוקיך תתפלל בלב שלם ותלך לביתך. מה יש לך לכעוס בגלל שיש אדם שהוא לא כל כך בבסדר? וכי בגלל שהוא לא בסדר אתה צריך לכעוס? אתה תשמח ותהנה שזכית להתפלל בבית ה' ואל תתייחס כלל למעשיו של הב הרב כבודו במקומו מונח ואתה פטור מלשתף פעולה איתו כלל וכלל.
בהצלחה ואל תמנע רגלך מללכת לבית ה',