תפילה וברכות

האם מותר לשמוע שירי קודש לפני ברכות התורה?

  • י"ב טבת התשע"ה

שאלה

רציתי לשאול האם אני יכול לשמוע שירים, כגון: שירת הים, שירי שבת, והיא שעמדה, יהי רצון (+הניגון), אני מאמין, אמר רבי עקיבא, שירי ראש חודש, ועוד שירי קודש וקדושה, מבלי שאמרתי ברכות התורה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לשמוע שירי קודש לפני ברכות התורה.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן מז סעיף ד) ומשנה ברורה (סק"ז) ושו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק אורח חיים סימן ח). ואף על פי שבשו"ת יביע אומר שם (אות כ) פסק, שמי ששומע דברי תורה, יש לו לברך מקודם ברכות התורה, ולומר אחר כך את הפסוקים שנהוג לומר. וכן ע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן כד בהערה). מכל מקום זהו דווקא בשומע מפי אדם שעומד לפניו שאז שייך לומר שומע כעונה, מה שאין כן בשמיעה מקלטת אין זה שייך כלל. וע"ע בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ו סעיף ה) ובשו"ת יבא ידיד (חלק יורה דעה סימן עח) ובשו"ת אשר חנן חלק ג' (סימן ג)

בברכה,

הלל מאירס