לשקר ללקוחות עפ"י הוראה של הבוס

  • ח' טבת התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני עובדת במקום עבודה בסביבה חילונית והבוס שלי לא בוחל במהלכים עסקיים שאינם כשרים לדעתי, מול הלקוחות שלו. הוא מצפה ממני (כעובדת אצלו) לרמות במה שנקרא "במשקל ובמשורה" ואף להשיב תשובות שקריות לאנשים שמתקשרים לעסק, בין אם כדי להתחמק מהתחייבויות כלפי ספקים, או כדי לשלשל לכיסו רווח שהלקוח נאלץ לשלם עקב אותו שקר... כבר הרבה זמן שאני לא שלמה עם שיתוף פעולה כזה, אבל זה הבוס שלי... מה המשמעות של כל זה? מה עלי לעשות? אני מעוניינת לנהוג ביושר!בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אסור לשקר במשקל, ואסור לעבוד במקום שאת נאצלת לגנוב ללקוחות.

מצווה לעזוב את מקום העבודה אם את צריכה לגנוב, וה' הטוב ימציא לך פרנסה אחרת מרווחת.