פגיעה בפרנסה - הסגת גבול

  • ו' טבת התשע"ה

שאלה

שלום הרב. אני בן 24 לפני חצי שנה התחבר אלי בחור והפכנו לחברים (מבלים בייחד אפילו הפך לבן בית אצלי) אני עדיין בצבא כיוון שלמדתי יג יד ככה שאני בסדיר ואני חי מ400 שח בלבד כל חודש . לכן החלטתי לעשות הסעות לכל מיני מקומות ולהתפרנס מזה. אותו חבר ראה שאני מרוויח מזה והחליט לעשות הסעות גם למרות שהוא עובד ביום יום בשיפוצים ולשבור אותי (כיוון שהוא מצליח יותר בפרסום הדבר) האם מבחינה דתית מותר היה לו לעשות את זה ? מה אני אמור לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

על פניו אין לו איסור הלכתי, אם כל מטרתו לשבור אותך הוא לא נוהג כראוי ואינו ראוי להיות חבר שלך.

בכל מקרה דע וזכור שאין מי שיכול לקלקל לך את פרנסתך. אין האדם נוגע במגיע לחבירו אפילו כמלוא נימא, כל מה שאתה שנגזר עליך משמיים להרוויח, אתה תרוויח, על כן אין להילחם עימו כאשר כלל הנראה הלכתית אין לך אפשרות למנוע ממנו לעסוק בהסעות.

בהצלחה ובברכת פרנסה בריווח,