האם מותר להאכיל בעלי חיים אוכל של בני אדם?

  • כ"ב כסלו התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, האם מותר לתת לכלב בבית מהאוכל שלנו? האם זה לא בל תשחית? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר להאכיל בעלי חיים אוכל של בני אדם, ומכל מקום טוב להחמיר בזה. אמנם אם אין לו אוכל אחר להאכיל את בעלי החיים, או שמדובר באוכל שמיועד גם לבעלי חיים, ובפרט אם הוכן מתחילה לצורך בעלי החיים, אזי אין בזה חשש (יעויין מאור ישראל חלק א' מסכת תענית דף כ עמוד ב, משנה ברורה סימן קעא ס"ק יא, והלכה ברורה שם סעיף י).

אמנם יש יותר עניין להחמיר שלא להאכיל בעלי חיים את פרוסת הלחם שבירכו עליה המוציא, ויש שסוברים שיש להימנע מלהאכיל בעלי חיים טמאים כל מאכל או משקה שעלה על השולחן, אולם מעיקר הדין אין איסור בכל האמור (יעויין משנה ברורה סימן קסז ס"ק צז, הלכה ברורה שם סעיף נד, ופסקי תשובות אות כט).

בברכה,

הלל מאירס