אינני צמחונית. אבל כשראיתי איך מזריקים הורמונים לפרות כדי שי

  • ט"ז כסלו התשע"ה

שאלה

ראיתי שמזריקים הורמונים לפרות כדי שייצרו חלב בכמות גדולה יותר ממה שבאופן טבעי פרה מייצרת, העטינים שלהן נראו כאילו הן הולכות להקרע מהגוף שלהן מרוב כובד החלב. מדובר בסבל לפרה. היות ויש הלכה שאוסרת לאכול איבר מן החי. אמנם לא מדובר בכריתת איבר ואכילתו כאשר בעל החיים נשאר חי וסובל. אבל אפשר לראות בהלכה זו שאסור לנו להנות מאכילה של משהו מבעל החיים אים אנו גורמים לו לסבל רב בעודו בחיים, כמו ההורמונים לפרות. האים הסבל לפרות בגלל ההורמונים הוא לא תולדה כלשהי לאיסור ״איבר מן החי״ ? אציין שאין כוונתי לחליבה של פרות החיות בטבע, אלא לפרות המולעטות בהורמונים שגורמות יצור חלב בכמות לא טיבעית, שזה כואב .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ההלכה אוסרת לאכול בעלי חיים שנתגלה בהם מומים, ולכן בכשרויות החרדיות נזהרים יותר:

איני חושב שהסוגיה קשורה לנושא איבר מן החי.
איבר מן החי - פירושו אכילת איבר שנלקח מבעל חיים - בעודו בחיים.

בברכה,
דניאל בלס