שאל את הרב - כללי

החזקת סמארטפון

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לרב. אני אישה חרדית (משתדלת בכל אופן..) ספרדיה. שמעתי שיעור מפי רבנית על החזקת סמארטפון שיש בזה חילול ה של מראית עין. לי יש אייפון אך בלי אינטרנט כי הסים שלי חסום לאינטרנט ואין לי בו תכנים אסורים. בררתי בחברות מסוימות אם יש פלאפון כשר עם הודעות ולצערי אין. אני לא יכולה לקבל על עצמי פלאפון בלי הודעות לפחות זו לא דרגתי כרגע... רציתי לדעת האם זה בסדר שאחזיק את האייפון למרות שאין בו אינטרנט או שבאמת יש בעיה מצד מראית עין. ( כי כפי שאנו רואים כמעט כולם היום עם סמארטפונים אפילו חרדים ) אני לא רוצה לחלל את שם ה ואני אובדת עצות מה לעשות. אם הרב יוכל לייעץ לי בזה אשמח מאוד.תודה ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

א, החרדים ברוך ה' עדיין רוב רובם אינם מחזיקים כל מכשיר שאינו כראוי.

ב,אם תרצי להחזיק מכשיר כשר אציע ללכת מכשיר כשר מאושר כדוגמת http://www.hidabroot.org/he/LandingPage/71700

גם לרמי לוי יש מכשיר כשר ראי באתר שלו.