איך לספר להורים שאני אתאיסט?

  • ט' כסלו התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. אני רוצה להתעייץ איתכם בקשר לדבר שמאוד מטריד אותי, אני בן 21 נולדתי למשפחה דתית-מתונה, ואני כיום כבר לא שייך לעולם התורה והמצוות, אני אתאיסט, אני רוצה לספר להורי על כך אך חושש מאוד מהתגובה שלהם, אני גם יצייין שמצד סבתי מצד אימי רובם חרדים( הם חסידי חבד ויש עוד זרמים בשפחה הבאמת כל כך ענפה הזאת).סבתא היא נצר לשושלת של עשרות רבות של רבנים גדולי עולם מהברית המעצות, והבולט מכולם הוא הבעל שם טוב, גם סבי זכנו לברכה היה נצר לשולשלת של רבנים גדולי עולם ואחד מהם הוא הארי הקדוש שהוא צאצא של רשי ומשם עד דוד המלך, סבא הוא חלק משפחת לוריא( וקשור גם להרובייץ) שהיא משפחה כל כך ענפה שהתציחה כל כך הרבה גדולי עולם, אז אתה מבין שזה רק מסבך את המצב, כי במשפחה שלי זה לא מקובל להיות כופר, הם לא יכלו לקבל אותי, ועוד דבר גם אני רוצה לנסוע לאמריקה שה יש לנו קרובי משפחה, שהם אנשי עסקים מהגדולים ביותר בעולם, ואפילו סיפרו לי שהם מלארדרים,, בעלי מפעילם ענקיים, וחברות בהמון מקמות בעולם, אז חשבתי לבקש שיעזרו לי וסבתא תהיה המתווכת או דוד מי שמכיר אותם, אבל אם אני יתגלה כזה הם כאלו יענשו אותי, ואפילו ישמו רגל כדי שאני לא יצליח ליצור איתם קשר, מה אני יכול לעשות? אני אובד עצות, אשמח לתשובה מלומדת ומשכילה.תודה מראש נתנאל.

תשובה

שלום וברכה

לפני שאתה מספר להם על הכפירה שלך שבוודאי באה ממקום של בדיקת האמת והגעת לכך שהאמת הוא שהעולם נברא מעצמו או משהו כזה ואין כל כוח עליון שברא את העולם, אציע שתשתף אותנו במסקנות שלך ולהסביר לנו מהיכן הגעת לאמת זו ונכול ללבן את הדברים יחד לראות עד כמה אכן המסקנא שלך אמיתית. אם אכן נגיע למסקנא שהדברים הם אמת נשמח לעזור לך מול הוריך בסייעתא דשמיא. הם בוודאי יכולו לקבל את האמת כמו שהיא.

לתגובתך אמתין,