תפילה וברכות

האם יש להתפלל על אדם בשמו האמיתי או בכינוי?

  • כ"ד חשון התשע"ה

שאלה

שלום רב, כאשר מתפללים על אדם שביום יום קוראים לו בשם שונה מהשם שניתן לו בלידתו, האם צריך לומר את השם האמיתי? השם שמשתמש בו בפועל? או שניהם? תודה

תשובה

שלום רב,

בתפילה על החולה יש להזכיר את שמו האמיתי ולא הכינוי, אלא אם כן נשתקע שמו העיקרי לגמרי ואין משתמשים בו כלל. ומיהו אם הכינוי אינו קיצור השם אלא כינוי אחר לגמרי, אין להזכיר החולה בשם הזה, אלא בשמו האמיתי (הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, הובא בספר הליכות שלמה חלק א' פרק ח סעיף יז והערה כג).

בברכה,

הלל מאירס